Tanken från början var att jag, som inbiten Linuxanvändare skulle återvända till Windows i 30 dagar. Anledningen, ett missöde värre än döden. Detta missöde gjorde att jag blev så arg att jag slängde ut Linux ur min ena laptop och installerade Windows, allt i ren protest.

Den första tiden

Nu har det gått mer än 30 dagar och mitt "expriment" är över. Det började, ganska, bra. De första dagarna pillade jag med mitt nya system, installerade program, uppdaterade system, ja allt man gör i ett nytt system. Sedan hände något.

Jag var inte lika entusiasktisk och det var inte lika roligt längre. Under resterande tiden av dessa 30 dagar har jag inte mer än startat och uppdaterat systemet och installeade appar.

Jag har verkligen försökt

När jag märkte att jag börjde svacka försökte jag hitta lite glöd och glädje i att använda mitt nya system.

En av de saker jag gjorde var att jag fick min licens till windowsversionen av iA Writer "återtälld" så jag kunde installera appen på ett nytt system. Jag installerade Evernote och återaktiverade mitt Evernotekonto för att känna att jag kunde vara mer produktiv. Hjälpte det? Nja. Jag anväder nu mitt Evernotekoto mer, men inte i Windowsappen, inte när webbappen är så bra och funkar i alla system, som Linux.

30 dagar senare

Tanken var att jag skulle skriva en lång krönika om hur jag upplev att använda och jobba i Windows i dessa 30 dagar, men tyvärr, jag har inte använst systemet, mer än att uppdatera det.

Framtiden

Jag ser ite säkskilt ljust på att ha Windows på min dator. Jag kommer de närmsta dagarna att återgå till Linux och installera Antergos som min distribution ingen. Jag måste medge att jag är lite besviken på mig själv, att jag inte haft lusten att verkligen testa att köra systemet. Att jag vänt mig till min produktions -och studiodator med Antergos så fort jag har haft viljan till att göra något "viktigt". I stället för att slösurfa och skriva framför tv:n har jag suttit med min Chromebook istället. Det känns som jag har undvik Windowsdatorn, fast inte medvetet. Det janske kommer en dag även för mig att trivas i Windows. Jag lovar, att när den dagen kommer så säger jag till.