Åh! En uppdatering.

Det blir alltid en liten Julafton när notisen kommer upp i vänstra hörnet av skärmen. Ny uppdatering. Denna gång var det Huawei som hade några nya funktioner i sitt egna EMUI.

Bland annat fick vi ansiktsupplåsning, förbättrad blåtand och lite annat. Den viktigaste uppdateringen var dock Googles säkerhetsfixar för 5 Maj 2018.

Otålig som jag är så testade jag ansiktsupplåsning. Jag kan inte tekniken bakom detta och jag bryr mig inte heller speciellt mycket. Det fungerar och fort går det. Telefonen väcks automatiskt när jag lyfter upp den och det tar inte en sekund ens innan den låses upp. I dunkel miljö misstog den mig för någon annan, kanske ett troll och vägrade således att ge mig åtkomst. Vid andra försöket kom telefonen på bättre tankar och gav mig tillträde. Min sambo, hur vacker hon än är, lyckades inte låsa upp luren.

Om detta är något som jag tänker ha påslaget får tiden utvisa. En testperiod är anslagen och en utvärdering kommer om, låt oss säga, en vecka.

På återseende!