Webbläsaren i Ubuntu touch överraskar mig. Kanske är det hårdvaran i Nexus 5 som ska ha hyllningarna men den hänger med förvånansvärt bra. Visst, det går inte att jämföra med en premiumenhet av senaste kaliber men ändå, den är inte obrukbar. Att ladda en sida som typ Aftonbaskan, går på ett ögonblick. Man får vara lite försiktig med skrolleriet innan sidan är färdigladdad, annars kan man få sig en åktur som heter duga. Upp och ner genom sidan.

Eftersom det saknas många appar i förrådet så får man ta till webben. Jag håller på att titta ikapp på Allt för Sverige på SVT play. En app från SVT till Ubuntu Touch finns naturligtvis inte i appförrådet och det är nog för mycket begärt.

Men i webbläsaren går det alldeles utmärkt att tillbringa sin dyrbara tid med att titta på Play.

En mycket trevlig funktion som jag hittade av en slump är något som liknar tangentbordet i iOS. Med ett långt tryck på ”mellanslag” förvandlas tangentbordet till en styrplatta. Genom att fortsätta hålla nere fingret så kan jag styra markören till vilket läge jag så önskar. Jag slipper att försöka träffa rätt med mina korvfingrar mitt i ett felstavat ord. Håll nere, styr till rätt ställe, släpp och redigera. En mycket trevlig funktion som jag uppskattade mycket i min iPhone och som jag saknar i min android.

Att lyssna på poddradio är något som hör till min vardag. Jag följer ett 15-tal olika poddar. Allt från historia till teknik. Podbird är en väl utvecklad spelare där jag inte saknar något. Autodownload, automatisk borttagning av spelade avsnitt mm. Jag har förberett med ett antal nedladdade avsnitt för att lyssna på jobbet. Det enda som jag bävar för är batteritiden. En laddare och en powerbank får åka med i ryggsäcken på måndag.