Ghaa!

Jag har knappt satt min fot på jobbet och jag kan nästan se hur batteriindikatorn rör sig som en lavin i alperna mot avgrunden. Snabbare än kokt sparris stänger jag av allt vad blåtand och mobildata heter. Det är något med den här platsen som hatar frekvenser och mobil strålning. Frestersbyn i Dalsland, Platsen som Post & Telestyrelsen glömde.

Det verkar iallafall som om jag har stoppat upp den värsta batteridippen. Vilken tur att jag tog med laddare!

Podbird startas och jag tänker lyssna på senaste avsnittet av Linuxpodden. Det visar sig sedermera att Apple har gjort knas med podden. Vad vet jag inte men min poddspelare hittar inte avsnittet. Den hittar faktiskt inte ens Linuxpodden. Vad gör jag nu? På rasten går jag in via webbläsaren till Linuxpodden och laddar ner avsnittet. Då får jag ju tillfälle att testa mediaspelaren i Ubuntu Touch. Winning!

Filsystemet är lekande lätt att navigera rätt i. Jag hittar mitt avsnitt i en Download-mapp och drar igång spelaren. Flawless!

Detta gör inte gott för batteriet men det har ju inget med själva systemet att göra. Det är ju min hårdvara som suger fett.

Senar på kvällen sitter jag och tänker igenom veckan som gått. I morgon eftermiddag ska jag byta tillbaka till min Huawei Mate 10 Pro. Om jag har saknat den? Japp. Mer i början av veckan men ju längre tiden gick så kände jag mig mer och mer hemma med Ubuntu Touch.

Vanans makt är stor.

I morgon tar vi nya tag!