För det första så borde det här spelet inte vara i en sektion för appar på datorer, tablets och telefoner utan det borde ligga i en sektion för sig. För spelet som jag tänker tipsa om är i första hand ett fysiskt kortspel.

Spelet jag tänker tipsa om heter Exploding Kittens och är från början ett kortspel som slog rekord på Kickstarter. Först som det första spelet med mest uppbackarer, och sedan även som det mest uppbackade projektet någonsin.

exploding-kittens-box

Vad är då Exploding Kittens för spel?

Jo, det är som sagt ett kortspel, ett kortspel som går ut på att man INTE ska få kortet med den exploderade kattungen. Ja, du hörde rätt, exploderande kattunge.
Bara för att man har fått den exploderande katungen betyder det inte att allt är slut. Det finns faktiskt motdrag, eller som man brukar med med kattungar, distraktioner.

I kortleken har du olika kort på distraktion och andra motåtgärder som gör du kan vända spelet, hoppa över drag, ta kort från motståndaren eller tvinga motståndaren att dra kort ur leken.

action-card-samples

Spelet är designat, konstruerat och påhittat av folk som kommer ifrån både Marvel och The Oatmeal. Så med det kan man med all säkerhet medge att spelet är gjort med mycket humor.

Analogt eller digitalt

Som sagt så är det här spelet i första hand ett analogt kortspel. Men varför tipsar jag om det i en blogg om teknik och digitala appar? Ganska enkelt, Exploding kittens finns som Android och iPhonespel.
Spelet har funnits ett tag men vad gör det?
Jag kan säga att det här är den enda spelet som finns på min telefon.
Förutom att spela mot okända människor via internetet så har man också möjlighet att själv stå som värd för ett spel mot vänner, antingen via nätet eller via bluetooth, eller så kan du naturligtvis även gå med ett spel som någon av dina vänner står som värd för. Det gör det så mycket h roligare att spela. Spelet är inte gratis men de 20 kronor som spelet kostar är inga pengar att haka upp sig på. Men det är faktist inte slut där. man kan även köpa till tillägg i spelet med så kallade köp-i-appen, så som ett utökat kortbibliotek eller andra avatarer. Och är man som jag så "råkar" man köpa allt... på både Android och iOS.

step1

För den som har följt mig i poddar och bloggar vet att jag INTE är mycket av en spelare, man kan nästan till och med säga att jag är mer emot spel än för, kanske lite att ta i men endå.

Vad är det då som gör att till och med jag börja med rekomenderar ett spel? Jo, för att det här är ett roligt spel, riktigt roligt. Jag och min son Hampus brukar sitta brevid varandra och skratta så vi kiknar när vi spelar. Även de gånger som jag har spelat mot totala främlingar så skrattar jag gott.

Jag kan verkligen rekommendera det här spelet och specielt att du spelar det med människor du tycker om, och ha ljudet på när du spelar, det förhöjer spelestämningen ännu mer.

Så, gillar du galna upptåg och totalflippade idéer så ska du med en gång ladda ner och börja spela Exploding Kittens.
Vill du hjälpa oss att förbli reklamfria och använder iOS så ska du använda länken nedan, för då får vi en liten slant vi också, utan att det kostar dig ett öre mer.

Screenshot_Kittens_20180405-210628

Jag sa ju att det här är ett analogt kortspel. Så nu undrar ni säkert om jag har spelet hemma i någon låda. Svaret på det är, självklart. Fast i en låda har det aldrig hamnat då det spelas en hel del här hemma.
Jag har lade ganska snabbt en beställning hos
Exploding Kittens när jag fick höra om spelet. Spelet finns i tre utgåvor Orinal, NSFW och First Editon. De två första får man för 25€ plus frakt och det sistnämnda ligger på 35€ plus frakt.

Sedan jag skrev det här första gången har det hänt en del. Förutom att gänget bakom Exploding Kittens har släppt lite nya spel har de även släppt lite nya utgåvor av just Exploding Kittens. Vill du veta mer får du själv bege di till deras hemsida.

Exploding Kittens på App Store
Exploding Kittens på Google Play