Jag ber om ursäkt för den ofrivilliga tystnad som ,från min sida, uppstått. Viljan har varit högre än den fysiska prestationsförmågan den senaste tiden. Skrivkramp skulle vissa säga och det är väl den närmsta sanningen.

I tankarna har jag skrivit fantastiska recensioner om min Huawei Mate 10 Pro. Ingående analyser om kameran, batteritid och andra funktioner. Det har inte blivit något.

Influensan tog ett fast grepp redan andra dagen efter det att jag hämtade telefonen. Greppet var hårt och höll ett fast tag i min arma kropp i över en vecka innan det släppte. Min konvalescens går trögt och det är frustrerande. Jag var kvällstrött redan innan och nu när jag har börjat att jobba så förstår ni att jag inte är piggare.

Men men. Nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och försöka att vara lite kreativ.

Min nya telefon alltså. En Huawei Mate 10 pro.

Som med alla recensioner så är det ingen sanning. Det är bara min åsikt. Vissa gillar Samsung och andra väljer iPhone framför allt annat. Men här ska ni få mina första intryck av Huaweis flaggskepp.

Telefonen ligger snyggt förpackad. Hörlurar, snabbladdare och ett transparent silikonfodral följer med. Ett skärmskydd är fabriksmonterat och det tycker jag är väldigt bra av tillverkaren.

Det känns som en premiumtelefon. Den lätt rundade baksidan gör att telefonen ligger bekvämt i handen. ON-knappen och volymknapparna sitter perfekt och de nås med tummen utan problem. Fingerläsaren sitter på baksidan, under de båda kamerorna och bättre placering är nog svårt att hitta. Med pekfingret låser jag upp telefonen blixtsnabbt.

Med min gamla iPhone 6S Plus behövde jag flytta runt telefonen i handen för att nå volymen.

Jag har inte gått på djupet med att utforska alla funktioner än. Några bilder har blivit för att testa kameran och jag är väldigt nöjd. Det kommer ett inlägg som enbart kommer att handla om kameran och dess funktioner så håll er till tåls. Jag kommer även att testa “desktop mode” lite mer ingående. Jag har endast sneglat på detta men det jag har sett verkar lovande.

![](https://i2.wp.com/androidpodden.nu/wp-content/uploads/2018/02/IMG_20180216_155323-01.jpeg?resize=850%2C457&ssl=1)Mate 10 Pro och redigerad i Snapseed.
Huawei Mate 10 Pro är mindre än en iPhone 8 Plus. Knappt märkbart men ändå. Skärmen är dock större och den lever upp till mina förväntningar. Det ska bli kul att komma igång och använda telefonen lite mer “hard core” när jag är klar med alla inställningar och laddat hem de appar som jag vill ha.

Full specifikation Huawei Mate 10 Pro

 • ModellTouchscreen
 • Höjd154,2 mm
 • Bredd74,5 mm
 • Tjocklek7,9 mm
 • Vikt178 g
 • ProcessortypOcta-core CPU
 • Bildupplösning20 + 12 megapixlar
 • AutofokusJa
 • BlixtJa
 • VideoJa
 • Inbyggd MP3-spelareJa
 • FM-radioNej
 • GPSJa
 • Storlek6 tum
 • Skärmupplösning2160 x 1080
 • BluetoothJa, 4.2
 • USB-kontaktJa
 • WiFiJa
 • TV-utJa
 • Synkronisering med datorJa
 • Dual-SIMJa, 4g
 • SMSJa
 • MMSJa
 • RöstsamtalJa
 • VideosamtalJa
 • 3GJa
 • 4GJa
 • WiFi-samtalJa
 • Inbyggt minne128
 • Medföljande minneskortNej
 • TypAndroid

Följ med på min resa med Huawei Mate 10 Pro!

Mvh Ade.