Det surrar alltid en liten tanke teknik i mitt lilla snurriga huvud. De flesta bitarna, livet i stort, har fallit på plats och utgör inget som upptar prestanda i hjärnan. Förutom det där med teknik.

Jag trodde att jag funnit min plats i den digitala världen och mina bopålar är nedslagna till hälften i Googles mylla. Men.........

Som den fanatiska stock-app user jag är så vill jag använda telefonens standardappar. De är snygga, de samarbetar felfritt och jag vill ha så lite extra junk som möjligt i telefonen.

Så nu börjar jag en period i mitt liv där telefonen kommer att vara den enda enhet som används till mina digitala göromål.
Fotografering, blogga, podda mm. Det är något tilltalande med tanken.

IMG_20180522_092502-1

Dagens mobiltelefoner i premiumklassen är riktiga prestandamonster. Processor, RAM, och lagring är i nivå med en gamingdatorer.
Det är synd och skam att inte utnyttja mobilens fulla potential.

Det går med en enkel Otg-kabel (on the go) att koppla in de allra flesta tillbehör till din mobil. Mikrofon, USB-minne, extern hårddisk, spelkontroll, tangentbord och mus mm.

Jag har precis kopplat in min Huawei Mate 10 Pro till en extern hårddisk och gjort en backup på hela telefonen. Jag testade även att föra över lite bilder från en mapp i telefonen till ett USB-minne.

Screenshot_20180521-194705-1

Att min externa mikrofon fungerar vet jag. Jag har nu spelat in två poddavsnitt med mobilen.

Min telefon är utrustad med något som heter Desktop mode. Det innebär att jag kan koppla den till en skärm och få en PC-liknande upplevelse. Jag har ingen skärm tillgänglig så jag har inte kunnat gå in på djupet med detta men det kommer.

Det är lite därför jag har beslutat att använda mig av telefonens "Anteckningar" som textredigerare.
Det är smidigt med "taggar" och sökfunktionen för att enkelt hitta bland alla texter. Att man sedan enkelt kan dela texten till olika tjänster som t.ex Wordpress utan att hålla på med klippa och klistra är ju inget man gråter floder över.

Screenshot_20180521-134008-1

Enkelhet mina vänner. Jag vill ha enkelhet.

Med 128GB lagring i min telefon så klarar jag mig väldigt länge. Det är mer än vad jag hade i min MacBook och betydligt mer än vad som finns i min Chromebook.
Det går att använda telefonen till mer än bara Facebook, Candy Crush och fotografera katten.

Mvh Ade.