Det var ett tag sedan som vi skrev något (vettig) här på bloggen. Jag ville bara ta tillfället i akt att tala om att vi inte ligger på latsidan, i alla fall inte jag.

Windows för nördar

Den som har lyssnat på vårt senaste avsnitt av Linuxpodden vet att jag "råkade" radera en av mina datorer och installera Windows på den för att jag blev arg.

Jag passar på att göra en grej av det genom att köra Windows på den i 30 dagar, från 1 september. Enda gången jag ska avvika från att köra Windows är de gånger jag spelar in podd. Min poddmaskin har Manjaro Linux som operativsystem.

Chromebook med Android och Linux

En anna sak jag har på gång är att jag precis i dagarna har blivit ägare till en Chromebook. Tack Freja!

Förutom att köra samma upplägg ingen, som med Windowsmaskinen, tänkte jag även kolla hur det funkar med Android -och Linuxappar på datorn.

Jämförande test

Jag har även "införskaffat" mig en iPhone. Jag och sonen köpte nya telefoner under sommaren och då tog jag över hans gamla iPhone 6s som jag ska använda att testa iOS appar på.

En grej jag sitter och lägger upp riktlinjer för är att göra ett jämförelsetest mellan Siri och Google Assistenten, som har kommit på svenska. Det kommer att bli ett test för att se vilken assisten som är bäst i svenska förhållanden.

Jag har som sagt köpt en ny telefon, en OnePlus 6. Den kommer jag att skriva om. Jag har även köpt Oneplus Bullet Wireless, Oneplus trådlösa hörlurar.

Wishlist

Glöm inte av vår Wishlist. Här kan du vara med och bidra till att vi kan köpa in speciella produkter att testa. Det som vi har som upplägg är att du som har varit med och bidragit kan vinna produkten. Det spelar ingen roll hur stort eller litet ditt bidrag är alla har lika stor chans. Håll koll wishlistsidan, den kommer att uppdateras inom väldigt kort med mer information om produkterna.

Vill du att vi ska lägga till något på listan så kommenterar du på vårt forum.

Hjälp oss

Vill du hjälpa oss att utvecklas? Då ska du skaffa ett konto på vårt forum. Där kan du förutom att ställa -och svara på frågor även kommentera och ge dina synpunkter.

Förutom att du kan bidra med pengar genom donationer till oss kan du även köpa både klistermärken och t-shirt. Länkar till det finner du i meny högst upp på sidan.

Du kan även bidra genom att besöka någon av våra samarbetspartner. På vår om-sida har vi en länk som går till just en sida med dem. genom att använda länkarna där så får vi en liten peng när du tecknar upp dig på en tjänst du ändå skulle ha. Det kostar inte dig något extra, det kan till med vara så att du tjänar på att använda vår länk då vi båda får ut något utav det. Kolla in våra sammarbetspartners