Det är fredag eftermiddag och jag har precis kommit hem från jobbet. Efter att ha hälsat på familjen går in på "kontoret" och låser dörren. Jag drar ner byxorna och gör det bekvämt för mig på porslinstronen, det är dags att lära Bruno att simma, som en vän så finkänsligt uttryckte det. Jag vet att nu kommer att jag att få vara ifred de närmsta 30-40 minuterna. Jag drar fram telefonen, nyhetstime! Jag öppnar Feedly, mitt val av nyhetskälla. Jag har haft att göra på jobbet hela dagen så jag har inte haft tid att kolla flödet.

537 nyhetsartiklar

Just så många olästa artiklar hade jag denna dag. ca 90% av dessa är även teknikrelaterade. CES, eller Consumer Electronic Show har precis avslutats i Las Vegas, och med det har det nya teknikåret börjat. Nästa alla mina artiklar har någon koppling till just CES. Ny sådan, uppdaterad sådan där, prototyp där och så vidare. Av 537 artiklar där de flesta handlar om teknik, som är mitt största intresse öppnar jag... ingen! Jag har inte något intresse av att förkovra mig mer i någon av dessa "nyheterna" eller uppdateringarna, jag bryr mig inte. Och detta är inte första gången. Sedan Microsoft presenterade sina nya enheter Duo och Neo, för cirka ett halv år sedan så har det inte dykt upp något "nytt" på teknikhimlen enligt mig. Jag tror inte jag har haft så här många artiklar att gå igenom på en dag på detta halv år heller. Jag har bläddrat igenom flödet avsevärt snabbt.
Teknik har blivit tråkigt.

Inget nytt

Jag tycker personligen inte det har kommit något nytt och fräscht, som rör om i grytan, på väldigt länge. Kanske till och med sedan de första iPhone- och Androidenheterna. När Steve Jobs presenterade den första iPhonen och han mer eller mindre fick förklara för publiken vad det han var han presenterade. Men när polletten föll ner, då.. jubel. kolla gärna in presentationen den finns här  Allt sedan dess har varit uppdateringar och förbättringar. Visst vi har sett skiften som Spotify, Netflix och så vidare sedan dess, men inget "nytt".

Less

Det år faktiskt så att jag har blivit lite less på hela teknikbiten, jag ser ingen glädje med nya lanseringar längre. Jag ser inte fram emot produktlanseringar och utvecklarkonferenser från varken Google eller Apple, eller vem det nu må vara längre. Jag ser däremot fram emot att få känna, klämma och kanske till och med äga en Neo eller Duo från Microsoft, men som sagt det är inte fören kanske nästa år.

Vägs ände

Jag ser ingen annan utväg en den jag nu ska presentera. Jag ska ta ett sabbatsår. Ett sabbatsår i från teknik och jag kommer att ägna mig åt helt andra grejer, som mina påbörjade studier och återuppväckta passion för papper och penna.
Jag har som jag tidigare nämnt lämnat Facebook helt. Nu är det dags för resten. Jag loggar ut från Twitter, Mastodon, Pixelfed och alla andra sociala nätverk. Jag har nämligen inte lyft ett finger för att gå igenom flödet på något av dessa medier på flera månader.
Så från mig till er alla

Over and out!