Det har funnits få tillfällen när jag har blivt exalterad över ett datorprogram. Men just nu så har jag ett "moment". Jag har nämligen upptäckt att UberWriter är återuppstånden.

UberWriter säger du med en förvånad uppsyn. Ja, UberWriter, jag ska förklara.

gnome-shell-screenshot-NI0QKZ

UberWriter

UberWriter var ett försök till att "kopiera" iA Writer till Linuxplattformen, och som ni redan vet så tycker jag att iA Writer är en av de bästa textredigerarna för Markdown och distraktionsfritt skrivande som finns. Du kan läsa mer om iA Writer i mitt tidigare inlägg..

gnome-shell-screenshot-5S4RKZ

Utvecklarna

Tyvärr så var Wolf Vollprecht, som var den som först började utveckla UberWriter tvungen att sluta för att hans tid upptogs av studier i robotik och jobbar nu fulltid med andra öppna källkods projekt. Detta var någon gång vid 2012 och projektet har legat still sedan dess. Det här är en av anledningarna till att jag sökte mig vidare till andra redigerare.
Manuel Genovés tog över utveckligen och det första han gjorde var att modernisera de bakomliggande biblioteken, packa om och distrubera appen med Flatpak. Manuel är student vid Universitetet i Valencia och läser fysik.
Nu mera jobbar de båda med projektet och förutom att de nyligen har släppt en uppdatering så hoppas vi på fler distrubitions sätt och att fler upptäcker UberWriter.

Sk-rmbild-fr-n-2018-06-16-20-17-57

Mer om UberWriter

Vill du veta mer om UberWriter rekommenderar jag en läsning på UberWriters gammla sida och naturligtivis tar dig en kik på deras nya.

Jag tror att det här kan vara det projektet som vi i vardagsteknik kan utse till årets projekt.