Jag är av den märkliga sortens människa som vill köra med tillverkarens app för mail.

Jag vet inte varför men det känns rätt. Mina fåfänga försök har alltid varit förgäves när det kommer till min nuvarande telefon Honor8 och gmail. Det vill sig inte.

Jag får ett felmeddelande om att aktivera Imap i Gmail. Detta har jag gjort men lyckas ändå inte få det att kicka igång.

I väntan på min nya telefon så ville jag dra iväg ett mail till Trebutiken för att försäkra mig om att den finns på plats när den stora dagen är kommen. Länken till butikens mail på hemsidan skickar mig obevekligen till telefonens inställningar för mail i deras app. Jag har Gmail-appen installerad, konfigurerad och klar. Nu finns det ju en inställning för att ställa in startappar eller standardappar så att Gmail startar men i min frustration tänkte jag inte så långt.

Det är ju själva f-n att jag inte kan ställa in så att telefonens standardapp för mail kan synka med Gmail!

Det här måste lösas! Jag drog mig till minnes att Googles tvåstegsverifiering har ställt till det i ett annat fall så jag avaktiverade helt sonika detta.

Och vips! Det hoppade igång utan mankemang. Det känns som en ny telefon! Gränssnittet är underbart! Lilla Julafton för mig.

Nu är frågan om detta upphör när jag aktiverar tvåstegsverifiering igen. Kanske någon av er har svaret? Kommentera gärna om ni vet.

Mvh Ade!