Vi har väl alla hört talas om Pocket och Instapaper? det vill säga läs-senare-tjänster. Jag använder mig av en lösning som är exakt likadan fast man hostar den själv, antingen på en egen server, webbleverantör eller hos en tjänsten själv. Tjänsten heter Wallabag och är en så kallad läs senare-tjänst.

Wallabag

Wallabag är till skillnad från både Pocket, som faktiskt nu mera ägs av Mozilla, och Instapaper öppen källkod. Vill man kan man delta i utvecklingen på Github tillsammans med Wallabag.

Det jag gillar med Wallabag är att det inte är i vägen. Förutom att det finns en webbklient finns där även klienter till både Android och iOS, webbläsar-plugin till Chrome, Firefox, Opera och säkert även Edge.

wallabagmobil

Wallabag har även stöd i ett antal RSS-läsare, där bland de jag använder, Feedreader och Nexcloud News, men de tar vi en annan gång.

Som sagt så är Wallabag först och främst tänkt att hostas på egen server men är det så att man är intresserad av Wallabag men inte har en egen plats på internet så erbjuder Wallabag en egen tjänst för 9€ per år. Och för de pengarna så stödjer projektet, du får även support, automatisk backup och uppgradering så fort det kommit en ny version. Och skulle det vara så att du är lite tveksam så kan du testa först i 14 dagar.