Insamlingarna i vår önskelista är för att vi ska kunna köpa in produkter för testa. När vi är klara med dem lottar vi ut produkten till de som har varit med och bidragit. Det spelar ingen roll hur mycket eller lite du bidragit med, du är ändå med i utlottningen.

Librem 5

Libre 5 är en telefon för framtiden. Helt fokuserad på säkerhet och integretet. Librem 5 är har ett operativsystem som är helt fritt, öppet och inte bara baserat på Linux utan det ÄR Linux.

Librem 5 är utveckla att kunna köra vilken Linuxdistribution du vill. Som standard kommer den med PureOS, utvecklat av Librem 5's egna utvecklar på Purism, som är de som tillverkar telefonen.

När telefonen släpps, i april 2019 kommer den att kosta någonstans mella 5000 och 7000 svenska kronor. Vårt mål är att sammla in runt 10.000 kronor, för att täcka upp för eventuell frakt. De pengarna som blir över, om de blir några, kommer att föras över till nästa projekt på vår lista.

Librem 5

Mycroft Mark II

Mark II från Mycroft är den öppna röstassistenten. Med helt öppen hård- och mjukvara försöker Mycoft AI att utmana de stora, Google assitenten, Amazon Echo och Appel Siri.

Den nya versionen, Mark II med inbyggd skärm är en intressant produkt, inte bara för att den har en skärm, utan för att som vi redan nämnt, den är helt öppen.

MyCroft Ai