Jag har testat Write! ja den heter faktist så, Write!, med ett utropstecken i slutet.
Systemen jag har testat Write! på är MacOS, Linux och Windows. För som du redan nu förstår så finns Write! till alla dessa plattformar.

Rätt på sak

Om jag går rakt på sak så är utseendet väldigt "Windowsig", om man säger så. Hela layouten är "tails", eller brickbaserat, så som det är i Windows 8 och 10. Och det spelar ingen roll på vilken plattform du använder appen. Write har sitt egna designspråk, på både gott och ont.

Light_Theme

Inställningsmässigt så har Write! lite för mycket av det goda. jag hade föredragit att det fanns färre inställningsmöjligheter för det gör det svårare att fastna i de olika inställningarna istället för att skriva.

Autocomplete

Funktioner

En funktion som jag inte uppskattade var automatisk komplettering. Visst går det att ändra längden på när den skulle träda in men för min del så tyckte jag bara att det var i vägen så jag stängde av den helt. Det funktione gör är är att den söker av ditt dokument hela tiden och så fort du börjar skriva ett nytt ord som liknar ett du redan skrivit så föreslår kompletteringen att du ska skriva det. Som sagt så personligen så tyckte jag att det var distraherande.
Förutom att det finns fler inställningar i Write! än vad jag önskar så har Write! även automatisk förhandsgranskning. Det här tycker jag också är en distraktion. För är det på det viset så kan det bli för mycket av att man börjar fokusera på fel saker, nämligen hur dokumentet ser ut hellre än på textens innehåll.

Session

Write! har en egen inbyggd rättstavning. Jag vet inte om jag ska gilla den eller inte, jag har inte bestämt mig så jag säger inte mer om det, du får helt enkelt bilda dig en egen uppfattning om det.

Betala eller gratis

Det är går att ladda ned och använda Write! gratis men då går du miste om en del funktioner så som till exempel molnsynk och mörkt tema. Är just de här funktionerna något du eftesträvar så är det en betald version du ska ha. Det innebär att du kan inte spara dokumentet rakt av utan du måste exportera till ett av de i och för sig många format som erbjuds av Write!, men en då. Export till Medium och Wordpress kan du se i himlen efter, eller i en annan app som vi i skrivarvärlden säger.

Dark_Theme

Molnlagring

Write! har inga andra molntjänstfunktioner än sin egna. I gratis versionen kan du inte ens "spara som" men, är du villig att kasta ut nästan 5 dollar i månaden så får du fler funktioner än du hinner att använda på en dag.

Preset_Styles

Mobilappar

Avsaknaden av appar till iOS eller Android är lika stor som saknaden av "spara som" i gratisversionen. Jag hade inte lagt mina pengar på att betala för en app som denna månadsvis. Jag tycker att engångsbetalning är att föredra. Har du inga ambitioner att skriva på annat än en dator så är kanske Write! något för dig, men att betala 50 spänn i månaden eller 600 om året kan jag verkligen inte rekommendera, men gratisversion tycker jag du verkligen ska testa. Vem vet, du kanske tycker att det är värt 600:- om året, jag gör det i alla fall inte.
Jag kommer faktiskt inte ihåg hur men, på något sätt så har jag lyckat med att få ett "Lifetime" konto hos Write!. Förutom att jag har fri molnsynk så har jag även fri tillgång till Write! på alla plattformar, både de som stödjs nu och om det kommer fler i framtiden. Det kan vara så att Write! emellanåt skickar ut erbjudanden om uppgradering till sina användare för att för en extra liten summa uppgradera till ett "Lifetime"-konto.

Intresserad

Är du intresserad av att testa Write! tycker jag att du ska göra både dig själv och oss en tjänst och använda vår länk. Anledningen till det är enkel. Du skänker en liten slant till oss så vi kan fortsätta skriva tips och trix utan att blanda in reklam och annat dummt i bloggen.

Länk till Write!

Vill du veta mer om distraktionsfritt skrivande så tycker jag att du ska titta in här emellanåt. Jag kommer att skriva mer om det och jag kommer även att publisera fler appar som jag testat.